Op 2 juli 2019 is de buurt AED voor Florence Nightingale Park in werking gesteld door Bas Muijs die met een ambulance arriveerde.
Henk Grijspaardt die de actie startte: “Via internet hoorde ik over BuurtAED.nl en besloot direct een actie te starten om een AED te regelen voor onze wijk. Eerst polste ik mijn buren en was blij verrast dat iedereen zo positief reageerde. Toen bleek dat de bewonersvereniging al langer een AED wilde. Deze actie met het mooie sponsorbedrag van Philips kwam dus precies op het goede moment.”
In de achterliggende periode hebben de bewoners geld ingezameld via de BuurtAED actie van de Hartstichting om in de wijk een eigen AED te hebben voor het geval dat nodig is.
Henk: “Voorwaarde was wel dat hij op een centrale plek in de wijk kwam te hangen. Dat is gelukt door het aanbod van de bewoner waar de AED hangt ( Constance Gelderblomlaan 1) en zelf gecertificeerd burgerhulpverlener is.”
Er zijn ook al diverse aanmeldingen voor het volgen van een training met de AED. Deze zullen binnenkort starten in de wijk. Iedereen kan een hartstilstand krijgen, jong en oud. Dan zijn de eerste zes minuten van een hartstilstand zeer belangrijk.